Pieczona ciecierzyca

foto by Rudaa

foto by Rudaa

Na przepis natrafiłam na blogu Krytyka Kulinarna. Szybka przekąska, a co najważniejsza zdrowa. Ciecierzycę warto jeść i basta. Nie będę się tutaj zbędnie rozpisywać, po prostu podaję przepis.

  • opakowanie ciecierzycy z puszki
  • olej
  • sól morska
  • pieprz
  • zioła prowansalskie
  • czerwona słodka papryka w proszku

Ciecierzycę wylewamy z puszki, odcedzamy i dokładnie osuszamy za pomocą ręcznika papierowego. W misce mieszamy ciecierzycę z przyprawami i kilkoma łyżkami oleju. Całość układamy płasko na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ustawiłam temperaturę 200ºc z temoobiegiem i piekłam ok. 15-20 minut.

Smacznego!

2 comments on “Pieczona ciecierzyca

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Możesz użyć następujących tagów oraz atrybutów HTML-a: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>